xplorasolutions.com
English Español Italian Polska French
trabaja con nosotros
Inicio Contacto Aviso legal
cab
30/09/2011
Un Grup de Dezvoltare a Pescuitului din Romania se intereseaza despre un proiect de rute culturale din Almería a
noticias
29/09/2011
Cinci regiuni se unesc pentru a crea o marca pentru turismul rural a
noticias
29/09/2011
Un grup de romani vede cum functioneaza o bursa de peste din Garrucha a
noticias
22/07/2011
Strategia de dezvoltare a comunitatilor pescaresti din Delta, finalizata in septembrie a
noticias
04/07/2011
FLAG „Calafat” – vizită din Spania şi reuniune de lucru a
noticias
02/06/2011
Grupul de Acţiune Locală Vedea, Găvanu, Burdea, de la un proiect alternativ la certitudine a
noticias

ver todas las noticias

 
Home >> Comunica >> Actualitatea Xplora
 
Actualidad Xplora  
29/09/2011 - ACTUALIDAD XPLORA
Cinci regiuni se unesc pentru a crea o marca pentru turismul rural
 
 
fotonoticia      
 
Imprimir página
Descargar documento 201110316521RO - Articulo La voz de Almeria.pdf

Regiunile judetului Almería, ce au in componenta cinci grupuri de dezvoltare rurala (GDR) - Levante, Los Vélez, Almanzora, Filabres-Alhamilla y Alpujarra, au incheiat ieri cu Delegatul Ministerului Agriculturii si Pescuitului ultimele detalii privind ambitiosul proiect pentru care se lucreaza de cateva luni. In scurt timp vor prezenta sub o singura marca oferta lor pentru turismul rural si patrimoniu. Regiunile doresc astfel sa combine oferta lor pentru a combina sinergii si a profita de marea diversitate culturala si etnografica de care se bucura judetul. Astfel, printre produsele care vor fi oferite in cadrul acestui proiect de cooperare se pot mentiona rutele gastronomice, beciuri de vin sau zone miniere, printre alte initiative.
In jurul valorii aduse de acest pachet turistic si de protectie a patrimoniului cultural se incurajeaza crearea de noi societati, urmandu-se astfel spiritul actualului plan de dezvoltare rurala din Andalucía, „LiderA”.
Delegatul Ministerului Agriculturii si Pescuitului, Juan Deus, si administratorii celor cinci Grupuri de Dezvoltare Rurala din Almería au avut ieri o intalnire de lucru pentru a analiza progresul planulului de actiune global. In plus fata de acest proiect de turism rural s-au studiat si altele, precum un centru rezidential pentru persoane in varsta in Terque (Alpujarra); un centru de asistenta pentru boala Alzheimer in Chirivel (Los Vélez); un complex turistic in Tahal (Filabres – Alhamilla); un depozit de biomasa in SAT Olisur; o echipa mobila de purine (Almanzora); sau un centru de vehicule pentru animale in zona Levante, si o spalatorie industriala in Pulpí.
Romania este interesta de modelul sectorului de pescuit din Garrucha si Carboneras
Tocmai in regiunea Levante, joi si vineri, se afla un Grup de Dezvoltare a Pescuitului din Romania care viziteaza zona, in special pentru a cunoaste sectorul de pescuit si acvacultura din Garrucha si Carboneras.
Vizita va servi pentru deschiderea unei linii de cooperare viitoare intre grupului din Romania si GDR din Levante, in special in domeniul pescuitului. „Grupul Local de Dezvoltare Ialomita” a remarcat metodologia de management participativ folosita de catre „ Grupo de Desarrollo Pesquero Levante Almeriense” si integrarea femeilor pe piata muncii in sectorul de pescuit.
Autor: José Antonio Arcos
Sursa: http://www.lavozdealmeria.es/vernoticia.asp?IdNoticia=17160&IdSeccion=4http://www.lavozdealmeria.es
  Subir Încarcati
 
pie