xplorasolutions.com
English Español Italian Polska French
trabaja con nosotros
Inicio Contacto Aviso legal
cab
30/09/2011
Un Grup de Dezvoltare a Pescuitului din Romania se intereseaza despre un proiect de rute culturale din Almería a
noticias
29/09/2011
Cinci regiuni se unesc pentru a crea o marca pentru turismul rural a
noticias
29/09/2011
Un grup de romani vede cum functioneaza o bursa de peste din Garrucha a
noticias
22/07/2011
Strategia de dezvoltare a comunitatilor pescaresti din Delta, finalizata in septembrie a
noticias
04/07/2011
FLAG „Calafat” – vizită din Spania şi reuniune de lucru a
noticias
02/06/2011
Grupul de Acţiune Locală Vedea, Găvanu, Burdea, de la un proiect alternativ la certitudine a
noticias

ver todas las noticias

 
Home >> Comunica >> Actualitatea Xplora
 
Actualidad Xplora  
04/07/2011 - ACTUALIDAD XPLORA
FLAG „Calafat” – vizită din Spania şi reuniune de lucru
 
 
fotonoticia      
 
Imprimir página
Descargar documento 201171113625Articol aparut in Ziarul de Calafat.pdf

Abordând agresiv si într-o competiţie dură, contracronometru, construcţia FLAG (Grup de Acţiune pescăresc), în întreaga zonă de sud a judeţului Dolj – Lunca Dunării, echipa de implementare a Patronatului Local al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (PLIMM) Calafat punctează la capitolul animare teritoriu şi dezvoltarea unei cooperări eficiente cu structuri similare din Europa.
     Recent, în satul Ciupercenii Vechi, în locul numit de localnici “Gârla satului”, s-au adunat laolaltă primari ai comunelor din teritoriul amintit, reprezentanţi ai grupurilor de pescari, ai societăţii civile, organizaţii profesionale ce reprezintă interesele pescarilor, un focus-grup însumând cca. 26 de persoane.
     Evenimentul, intitulat generic “Dezvoltarea durabilă a zonelor pescăreşti – Măsuri de promovare a diversificării economice (turism, alimente, energie regenerabilă, etc.) şi îmbunătăţirea calităţii traiului în zonele afectate de declinul activităţilor pescăreşti”, i-a avut ca invitaţi pe d-nii Albert Hernandez Talavera şi Francisco Luis Bastida Sanchez, exponenţii Grupului FLAG spaniol “Litoralul Deltei Ebrului”, secondaţi de consultanţi de la Xplora Solutions.
     Pe lângă scopul declarat de organizatori – acţiune de includere a teritoriilor localităţilor în viitorul FLAG „Calafat”, de informare şi animare a actorilor locali, schimbul de experienţă cu experţii spanioli a ţintit pregătirea de proiecte viabile care să revitalizeze sectorul pescăresc, să sprijine reconversia zonelor afectate de schimbările din acest sector.
      Miza finală a proiectului „Parteneriat Local Calafat” este elaborarea document-cadru prin care comunităţile din Lunca Dunării vor putea beneficia începând cu 2012 de finanţări prin Programul Operaţional de Pescuit, gestionat de MADR, AMPOP, de peste 6 milioane de euro.
      Prin axa 4 a POP, se pune accentul pe abordarea teritorială, care încurajează concentrarea asupra unor zone specifice şi urmăreşte să mobilizeze actori locali din toate sectoarele, public, privat şi societatea civilă, cu scopul de a lucra împreună ca „grupuri” pentru a proiecta şi implementa strategii integrate de dezvoltare locală.  Subir Încarcati
 
pie